Логістика у воєнний час

Воєнні дії на території України завдали багато шкоди компаніям та підприємствам. Значно ускладнились і логістичні процеси – цьому сприяють зруйновані дороги та мости, затримки на блокпостах та інші наслідки війни. Але в період кризи як ніколи важливо налагодити ефективну та своєчасну логістику. У цьому дописі ми розглянемо можливі проблеми, які виникають під час формування маршрутів  у воєнний час,  та запропонуємо шляхи їх вирішення.

Проблема: зруйнована частина доріг, закриті деякі проїзди

Вирішення:

1. Мурашина логістика в якості основи використовує карту OSM (OpenStreetMap). Ви можете самостійно редагувати карту OSM  – змінювати дороги, знаки, об’єкти інфраструктури тощо. Якщо ви не знаєте як це зробити, скористайтесь довідковою інформацією або зверніться до служби техпідтримки за допомогою. Для того, щоб карта в нашому сервісі була актуальною, ми періодично виконуємо її планове оновлення. Ми можемо виконати позапланове оновлення карти на запит користувачів.

2. Також є можливість закривати або відкривати дороги безпосередньо у самому сервісі. Цей функціонал знаходиться у Довіднику Параметри доріг та може бути успішно використаний для перекриття зруйнованих доріг та проїздів:

Детальніше  можна почитати у статті блогу та довідці.

Проблема: ускладнений рух внаслідок розташування блокпостів

Вирішення:

Затримка проїзду машини внаслідок розташування блокпостів може бути врахована у сервісі шляхом коригування швидкості руху на дорозі - встановимо зменшену середню швидкість або понижувальний коефіцієнт. Для цього зайдемо в Довідник Параметри доріг та внесемо відповідні зміни у дані вкладок Дороги та Коеф:

Детальніше можна почитати у довідці.

Проблема: необхідність переносу автомобілів з однієї філії в іншу

Вирішення:

При закритті частини філій у сервісі є можливість перенести автомобілі в іншу філію. Для цього зайдемо у Довідник Машини у базі філії, що закривається, та виберемо у Меню Експорт (Машини) 1. Файл з даними машин завантажиться на комп’ютер. Цей файл можна редагувати та видаляти непотрібні автомобілі. Потім зайдемо у Довідник Машини в базі іншої філії, виберемо у Меню Імпорт 2 та завантажимо раніше експортований файл. В базі з’являться всі завантажені автомобілі.

У сервісі є можливість переносити шаблони автомобілів. Для цього під час імпорту файлу необхідно вибрати пункт  МашиниШаблон маршруту.

Проблема: необхідність врахування комендантського часу під час руху автомобілів

Вирішення:

Заборону руху у комендантський час можна врахувати таким чином: встановимо необхідні значення Початку роботи та Кінця роботи машин, а також виберемо у Можна виїхати раніше«Ні»:

Додатково рекомендуємо у Сервіс-Параметри-Логістика збільшити Ступінь важливості запізнення в ТТ та Ступінь важливості перевищення терміну роботи водія  до значення «Неприпустима»:

Проблема: необхідність зміни складу завантаження

Вирішення:

У воєнний час частина складів може бути зруйнована або недоступна через окупацію території. Тому може виникнути необхідність зміни складів завантаження у нашому сервісі. Для зміни складу завантаження необхідно під час заповнення файлу Excel або передачі даних по API внести назву нового складу у відповідному полі ( Warehouse_Name).

Звичайно, це не всі проблеми, з якими може стикнутись бізнес в організації логістичних процесів у складний воєнний час. Отож ми хочемо наголосити, що з будь-якими питаннями ви можете звертатися до служби підтримки Мурашиної логістики. Ми завжди раді вам допомогти!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Привязка GPS-трекеров телефонов

Кросс-маршруты: рассчитываем всю цепочку доставки

Мобильный муравей. Приложение под Android