Обмін даними між ANT-Logistics та AsterilCRM

Дана стаття – інструкція по обміну даними між сервісом для оптимізації доставок ANT-Logistics та сервісом для автоматизації інтернет-продажів AsterilСRM. Спільна робота обох сервісів дозволяє не тільки ефективно приймати замовлення та виконувати фінансовий облік, але і швидко формувати оптимальні маршрути для доставки товару до клієнтів з врахуванням безлічі факторів: час та район доставки, трафік, завантаженість тощо.

Підключення CRM до ANT-Logistics

Виконаємо налаштування в Мурашиній логістиці: Сервіс 1 – Параметри – Обмін та Повідомлення 2У полі Тип сервера 3 виберемо AsterilCRM та натиснемо кнопку Налаштування 4.

ant-logistics

У вікні Додаткові параметри заповнимо поля:

ant-logistics

  • URL адреса – адреса, яку копіюємо з акаунту в AsterilCRM:

ant-logistics

  • Ключ доступа – АРІ-ключ, який необхідно отримати у служби підтримки AsterilCRM;
  • Фільтр: Статуси – фільтр, згідно якого у сервіс передаються заявки тільки з вказаним статусом. Якщо фільтрів статусів декілька, необхідно вказати їх через крапку з комою (наприклад: «подтвержен;контроль склад»). За необхідності завантажувати всі заявки незалежно від їх статусу, залишаємо поле пустим. Назви статусів вказуються так, як вони зазначені в замовленнях AsterilCRM:

ant-logistics

Натиснемо Перевірити з’єднання  – якщо зв’язок з CRM налаштований вірно, висвітиться інформація про успішність дії. Збережемо зміни ОК.

Для інтеграції з CRM у меню Сервіс – Параметри - Облік у полі Тип співставлення кодів ТТ встановлюємо значення: текстовий.

ant-logistics

Налаштування відповідностей полів CRM та ANT-Logistics

Для завантаження замовлень у ANT-Logistics виберемо необхідну дату, натиснемо Імпорт заявок та підтвердимо дію ОК. На вибрану дату імпортуються всі замовлення з CRM, які відповідають таким умовам:

  • мають необхідний статус (в нашому прикладі – зі статусом «контроль склад»);
  • дата доставки замовлення відповідає вибраній даті в ANT-Logistics;
  • для замовлення встановлений спосіб доставки «Курєр».

ant-logistics

Зверніть увагу! Якщо є проблеми з передачею даних із CRM, можна виконати перевірку: чи дійсно дані в CRM існують, чи вони вивантажуються звідти та з яких полей надходить інформація. Для цього у вікні Імпорт виберемо Отримати вихідні дані - у новому вікні браузера відкриються дані, вивантажені з CRM, але неперетворені на об'єкти ANT-Logistics. Також за допомогою цього функціонала зручно знаходити назви полів в CRM для подальшого налаштування відповідностей полів з ANT-Logistics.

ant-logistics

Під час імпорту автоматично передаються такі поля з AsterilCRM:

  • «№ замовлення» – в поле «Номер заявки»
  • «ПІБ» – в поле «Назва»
  • «Адреса» (з Доставки) – в поле «Адреса»
  • «Коментар клієнта» - в поле «Примітки»
  • «Дохід» - в поле «Прибуток»
  • Також імпортуються товари, їх кількість та ціни.

Для тих полів, що не передаються автоматично, можна налаштувати відповідність вручну у Довіднику Налаштування таблиць. Для цього рекомендуємо ознайомитися з розділами в Довідці: Налаштування відповідностей полів та Синтаксис формул для обміну даними зі сторонніми CRM.

Приклад 1. Кур’єр повинен приїжджати до клієнта у точно визначене часове вікно тривалістю 1 година. Реалізуємо цю задачу:

1. Довідник Налаштування таблиць – Документи/Замовлення (позиції) – Початок роботи – Редагування запису – вкладка Сторонні CRM. В CRM полі виберемо значення [shipping.time].

ant-logistics

Таким чином у поле Початок роботи буде передаватися значення з поля Час (Доставка) в CRM.

ant-logistics

2. Довідник Налаштування таблиць – Документи/Замовлення (позиції) – Кінець роботи – Редагування запису – вкладка Сторонні CRM. В CRM полі внесемо формулу ADDMINUTES([shipping.time], 60). Таким чином, у поле Кінець роботи буде передаватися значення з поля Час (Доставка) в CRM, але збільшене на 1 годину (60 хвилин).

ant-logistics

3. Після імпорту замовлення будуть мати наступний вигляд:

ant-logistics

Приклад 2. У клієнтів в CRM декілька адрес. Необхідно передавати замовлення в ANT-Logistics таким чином, щоб не видалялися старі адреси (щоб в наступний раз їх не потрібно було геокодувати). 

Для цього зайдемо у Довідник Налаштування таблиць – Документи/Замовлення (позиції) – Код строка – Редагування запису – вкладка Сторонні CRM. В CRM полі внесемо формулу CONCAT([fio], [shipping.address]).

ant-logistics

В такому випадку сервіс виконує співставлення замовлень по цьому коду та не видаляє старі адреси. При необхідності поле Код строка можна приховати у Довіднику Налаштування таблиць.

ant-logistics

Більше про обмін даними між CRM-системами та ANT-Logistics можна дізнатися із Довідки.

Якщо Вас зацікавив описаний функціонал – ми готові продемонструвати його роботу, виконати необхідні налаштування та надати доступ до сервісу. Для цього залиште заявку на сайті Мурашина логістика.

Увага! Для зворотного зв'язку користувачів ANT-Logistics запрошуємо залишати коментарі безпосередньо із інтерфейсу сервісу.

ant-logistics


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Привязка GPS-трекеров телефонов

Обмен данными между сервисом "Муравьиная логистика" и 1с.

Кросс-маршруты: рассчитываем всю цепочку доставки