Вивантаження подій в OneBox OS

В цій статті ми розглянемо обмін даними між OneBox OS та ANT-Logistics за допомогою функціонала «Події». Цей функціонал дозволяє автоматично змінювати статуси замовлень або вивантажувати необхідну інформацію в інтегровану CRM після того, як відбувається вибрана подія (кур'єр відвідав точку, виконана оплата за товар, змінили координати торгової точки тощо).

Як приклад розглянемо простий бізнес-процес, який ми сконструювали в OneBox від надходження нового замовлення до його закриття.

Менеджер отримує нове замовлення та перевіряє його наявність. Якщо товару немає, менеджер закриває замовлення (Відмовлено логістикою). Якщо потрібний товар є в наявності, менеджер зв'язується з клієнтом для підтвердження. У разі відмови він закриває замовлення (Відмова клієнтом), а у випадку позитивної відповіді  ставить статус Підтверджене клієнтом. Далі замовлення переходить до відділу комплектації (Готове для доставки). Поставити статус Доставлене менеджер може, наприклад, коли побачив в обліковій системі списання відповідного товару із замовлення. Як правило, це відбувається наступного дня. Припустимо, що у менеджера хоча б 50 таких замовлень, і на перевірку кожного він витрачає 2 хвилини. Отже, 1час 40 хвилин робочого дня йому знадобиться для перевірки і закриття всіх замовлень. Але цей процес можна автоматизувати, оскільки кур'єр у процесі виконання доставки робить необхідні позначки у мобільному додатку Мурашиної логістики. Налаштувавши обмін за допомогою подій, ви отримаєте автоматичне оновлення статусів замовлень на Доставлене, більше того – відбуватиметься це в режимі реального часу.

Так виглядає описаний бізнес-процес:

Виконаємо налаштування події. Виберемо Довідник Події 1, додамо нову подію (+) 2. У вкладці Загальні 3 заповнимо поля:

  • Шаблон - виберемо шаблон Відвідування точки, що вказане користувачем;
  • Назва корист. - пропишемо зрозуміло для себе назву (Відмітка про відвідування);
  • Значення поля - внесемо значення "1" . Якщо у поле внести значення "1" - подія буде працювати, коли кур`єр ставить ручну відмітку "точка відвідана" в мобільному застосунку, якщо значення "0" - то подія спрацює, коли кур`єр ставить ручну відмітку "точка не відвідана"Якщо поле залишити пустим - подія відбудеться у випадку будь-якої зміни статусу відвідання точки ( відвідана/не відвідана) в мобільному застосунку. 

Перейдемо на вкладку Список полів. В полі Перелік полів виберемо Номер заявки:

Перейдемо на наступну вкладку – Сповіщення та заповнимо її поля:

  • Тип запиту - GET чи POST;
  • URL - вкажемо адресу сервера, на який відправляється запит згідно API вимог для редагування замовлення у OneBox OS  - [[DexParams.Domain]]api/orders/update/. Замість [[DexParams.Domain]] копіюємо виділену частину домену (включаючи останній слеш):
  • Формула сповіщення - вкажемо запит, що буде відправлений в CRM після виникнення події в ANT-Logistics. Поле заповнюємо згідно API вимог для редагування замовлення у OneBox OS. Наприклад, login=[[DexParams.User_Name]]&password=[[DexParams.User_Pass]]&orderid=[[Request_Num]]&deliverynote=[[Note]].

Щоб заповнити формулу сповіщення даними, перейдемо в OneBox OS. В додатку Користувачі та співробітники натиснемо на Налаштувати для необхідного користувача. З випадаючого списку виберемо Логін, пароль, права доступу:

Далі копіюємо замість [[DexParams.User_Name]] логін, замість [[DexParams.User_Pass]] - згенерований REST API пароль:

Тепер можна виконувати імпорт замовлень та розраховувати маршрути. Кур'єр, прибуває в точку, помічає її в мобільному застосунку  як відвідану після цього спрацьовує подія Відмітка про відвідування. У підлеглому вікні Довідника Події можна побачити час події, статус доставки повідомлення та інші дані - у нашому випадку це номер замовлення, статус якого буде змінено під час виконання події. Після того, як у стовпці Повідомл.дост. буде стояти Так, менеджер може побачити змінений статус відповідних замовлень у CRM (в даному прикладі це замовлення 18 та 20, що мають статус  Доставлене):

У цій статті показано лише один приклад використання подій. Події можна налаштувати так, щоб залежно від виконаного завдання кур'єром у точці, в CRM відображався відповідний статус, наприклад: оплата отримана, замовлення виконано, виконано частково, відмова, перенесення доставки тощо. Крім цього в OneBox за допомогою подій можна передавати фотографії та примітки на замовлення, змінювати координати точки та кількість товарів тощо. Якщо налаштувати подію Відвідування точки за даними трекера - статус буде оновлюватися в CRM автоматично після того, як трекер потрапить у заданий радіус геокоординат точки доставки і буде в ньому заданий час (дані параметри користувач самостійно задає в Мурашиній логістиці).


Більше про налаштування подій можете дізнатися з відповідного розділу Довідки.


Також в нас є відеоролик про налаштування та вивантаження подій:


Якщо Вас зацікавив описаний функціонал – ми готові продемонструвати його роботу, виконати необхідні налаштування та надати доступ до сервісу. Для цього залиште заявку на сайті Мурашина логістика.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Привязка GPS-трекеров телефонов

Обмен данными между сервисом "Муравьиная логистика" и 1с.

Кросс-маршруты: рассчитываем всю цепочку доставки