Оновлення січень-квітень 2023

Друзі, пропонуємо підвести підсумки перших чотирьох місяців 2023 року. Що нового в ANT-Logistics? Давайте дізнаємося, які нові корисні функції з’явилися у сервісі.


1.Обмін данними зі сторонніми CRM

2. Оплата за допомогою Binance Pay

3. Оновлення в Аналітиці

4. Нові функції в Контролі доставки

5. Мобільний застосунок

6. Шаблони налаштувань розрахунку

7. Пошук в переліку значень

8. Календар для поля з типом Дата

9. Фактичні маршрути

10. Копіювання точок маршруту

11. Меню вибору машин

1. Обмін даними зі сторонніми CRM

Розробники Мурашиної логістики значно розширили можливості обміну даними зі сторонніми CRM:

  • додали список сутностей CRM для налаштування відповідностей полів:
  • додали формули, за допомогою яких виконується форматування та різноманітні операції з сутностями полів CRM:
  • додали можливість виконати перевірку при налаштуванні імпорту даних. Для цього у вікні Імпорт виберемо Отримати вихідні дані. У новому вікні браузера відкриються дані, вивантажені з CRM, але неперетворені на об'єкти ANT-Logistics.

Деталі щодо обміну даними зі сторонніми CRM можна прочитати в Довідці.

2. Оплата за допомогою Binance Pay

ANT-Logistics запустив можливість оплати криптовалютою за допомогою Binance Pay. Для оплати криптовалютою необхідно:

  • На сервісі вказати суму для оплати та обрати Поповнити рахунок USDT.
  • Відкрити сканер у додатку Binance , навести його на згенерований код і підтвердити оплату.

3. Оновлення в Аналітиці

Ми прислухались до звернень наших користувачів та зробили декілька оновлень Аналітичного модулю:

  • Тепер у звіти можна додати Футер (Підвал), куди ви можете вносити будь-яку необхідну інформацію:
  • Додана нова вітрина – Звіт: Товари в маршрутах:
  • Додана можливість вибирати декілька версій розрахунку  для Звіту: Маршрути. Це оновлення зручне для порівняння показників для маршрутів, виконаних в різних версіях розрахунку. Детальніше про цей функціонал ви зможете прочитати у нашій попередній статті.

Також в Аналітиці виведені додаткові поля:

  • Поля користувача в вітрину Звіт: Маршрути:
  • Поле Номер заявки в вітрину Звіт: Завдання в маршрутах:

4. Нові функції в Контролі доставки

У функціоналі Контроль доставки ми внесли додатковий параметр – Виконання завдання. Параметр можна активувати для всіх відвіданих точок.

Правило для цього параметру працює наступним чином: якщо для відвіданої точки існує завдання (зробити фото, поставити електронний підпис, внести суму тощо), але водій його не виконав, то точка вважатиметься проблемною і відобразиться у вкладці Журнал.

Також важливе оновлення в Контролі доставки – тепер користувач у переліку проблемних точок бачить, яке саме правило спрацювало (у полі Причина). Причину можна побачити у вкладках Точки та Журнал:

Для того, щоб поле Причина було коректно заповнене, необхідно заздалегідь виконати опис 1 та встановити пріоритет 2 при налаштуванні правила:

При встановленні пріоритету керуємося принципом: чим вище значення пріоритету, тим важливіше правило. Якщо для всіх правил у параметрі Пріоритет правила залишити встановлене за замовчуванням значення Auto, у полі Причина буде вказуватися перше правило, що спрацювало.

5. Мобільний застосунок

З початку 2023 року вже відбулося декілька оновлень мобільного застосунку. Наприклад, у застосунку створені нові можливості для функціоналу Лист завантаження:

  • Доданий новий тип Листа завантаження - «за точками та товарами». Він містить інформацію про точки маршруту та розгорнутий перелік товарів по кожній точці. Даний тип Листа завантаження використовується тоді, коли для кожної точки треба завантажити декілька зібраних посилок чи коробок, що мають унікальний код;
  • Для всіх типів Листів завантаження додана можливість сканування товару. Якщо вікно завантаження було відкрито скануванням, збереженні дані супроводжуються відміткою про сканування із зазначенням часу додавання даних;
  • Додано поле Примітки для Листа завантаження;
  • Під час виходу з Листа завантаження виконується перевірка завантаження позицій. У разі недовантаження виводиться відповідне попередження: "Маршрут зібрано не повністю”.

Детальніше про нові можливості Листа завантаження можна ознайомитись в Історії версій мобільного застосунку. Подробиці про те, як працює Лист завантаження, можна знайти у відповідному розділі Довідки. Приклади налаштування Листів завантаження – дивись у статті  блогу.

Також у останньому оновленні мобільного застосунку розробники додали:

  • новий екран Точка;
  • нові правила контролю виконання завдань в точці.

6. Шаблони налаштувань розрахунку

Для тих, хто користується декількома варіантами налаштувань для розрахунку маршрутів (наприклад, для розрахунку міських та магістральних перевезень, одноденних та багатоденних маршрутів тощо) в Мурашиній логістиці додали можливість використання Шаблонів налаштувань. Тепер Ви швидко та легко виберете необхідні налаштування. Щодо даного функціоналу ми вже писали у відповідній статті блогу.

7. Пошук в переліку значень

Для зручності користування сервісом розробники додали можливість пошуку необхідного значення із списку (наприклад, при виборі водіїв, експедиторів, машин тощо):

8. Календар для поля з типом Дата

Якщо поля користувача або поля в аналітиці мають тип даних Дата, то при виборі дати тепер з’являється календар:

9. Фактичні маршрути

Не оминуло оновлення і функціонал Фактичні маршрути:

  • В Параметрах машини додали поле Факт: всі відвідано - якщо вибрати значення Так, то під час завантаження фактичного маршруту, всі планові точки будуть автоматично відмічено як відвідані.
  • В Документі Фактичні маршрути додали поле Водій:

10. Копіювання точок маршруту

Розробники додали можливість копіювати точки маршруту з Документа Маршрути в іншу дату. Цей функціонал зручний, наприклад, у тих випадках, коли водій не відвідав частину точок, а логісту необхідно вибрати ці точки із маршруту та скопіювати в іншу дату.

Для копіювання точок маршруту виконаємо такі дії:

  • На панелі інструментів наведемо курсор на кнопку Виділення групи точок та натиснемо на Точки маршруту 1 (якщо планується копіювання однієї точки, цей крок можна пропустити).
  • В Документі Маршрути виберемо необхідний маршрут та виконаємо виділення необхідних для копіювання точок  2 (точки виділяються при натисканні на поле ).
  • Натиснемо на значок в нижній частині панелі – Скопіювати 3.
  • З’явиться вікно Копіювати в інший маршрут. В ньому вибираємо дату та маршрут, в які плануємо виконати копіювання, або створюємо новий маршрут.

  • У вибраній даті з’явиться маршрут зі скопійованими точками, який необхідно буде перерахувати:

11. Меню вибору машин

У вікні формування маршрутів тепер можна скористуватися новим меню групового вибору машин. Таким чином, можна швидко вибрати всі машини, всі вільні машини або всі задіяні машини.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Привязка GPS-трекеров телефонов

Обмен данными между сервисом "Муравьиная логистика" и 1с.

Кросс-маршруты: рассчитываем всю цепочку доставки